ПІДСУМКИ АКАДЕМІЧНОГО КОНКУРСУ ДЕКЛАМАЦІЇ ПОЕЗІЇ ЦИПРІАНА КАМІЛЯ НОРВІДА
24.05.2021

ПІДСУМКИ АКАДЕМІЧНОГО КОНКУРСУ ДЕКЛАМАЦІЇ ПОЕЗІЇ ЦИПРІАНА КАМІЛЯ НОРВІДА

 29 квітня 2021 року на Вечері поезії польського поета Ц.К. Норвіда було підбито підсумки Академічного конкурсу декламації поезії Ципріана Каміля Норвіда, організованого на честь 200-ліття від дня народження поета спільно Генеральним консульством Республіки Польща у Харкові та філологічним факультетом Харківського національного університету. В.Н. Каразіна.

 У заході взяли участь віцеконсул Генерального Консульства Республіки Польща Барбара Качмарчик, декан філологічного факультету Юрій Безхутрий, проф. Малгожата Гембка-Воляк, Університет Миколи Коперника в Торуні, д-р габ. Бартломей Малішевський, Центр польської мови і культури для діаспори та іноземців, Університет Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, д-р Катажина Бадовська, Інститут польської філології і логопедії Лодзького університету, випускниця філологічного факультету Вікторія Кучук, доц. кафедри української мови Софія Бутко, старший викладач кафедри української мови Славомір Вавришук.

 Учасники зустрічі мали змогу дізнатися кілька цікавих фактів про життя й творчість польського поета доби романтизму Ц.К.Норвіда, пізнати особливості його мови, а також прослухати декламацію творів Норвіда студентами університетів Харківського консульського округу (загалом 7 областей).

 Для тих, хто не мав можливості взяти участь у Вечорі поезії, долучаємо посилання на відеозапис події:
https://www.facebook.com/100006909007743/videos/2802644689975804

У результаті роботи журі, до складу якого входили викладачі польських університетів, переможцями Академічного конкурсу декламації поезії Ц.К.Норвіда стали студенти філологічного факультету Каразінського університету

1 місце – Тетяна Віцан
2 місце – Іван Гревцев
3 місце – Яна Федосова, Анастасія Горбунова

 17 травня в Генеральному Консульстві Республіки Польща в Харкові відбулася церемонія нагородження дипломами та призами переможців Академічного конкурсу декламації поезії Ципріана Каміля Норвіда, у якій узяли участь Генеральний Консул Пьотр Стаханчик, віце-консул Барбара Качмарчик, віце-консул Міхал Банаш, референт із консульських питань Олександра Стоцька, викладачі Харківського національного університету В.Н. Каразін, Зофія Бутко та Славомір Вавришук, а також найважливіші гості, присутні на церемонії, тобто студенти – переможці конкурсу. Під час зустрічі, яка проходила в надзвичайно приязній атмосфері, присутні мали можливість ще раз послухати декламації віршів видатного польського поета епохи романтизму. Студенти поділилися своїми планами на майбутнє, пов’язаними з вивченням польської мови. Більше того, зустріч дала можливість обговорити питання співпраці між консульством та університетом на сьогодні, а також окреслити спільні плани і проєкти на майбутнє.

 Висловлюємо подяку консульству за величезну підтримку нашого спільного заходу на кожному етапі та за фінансування цінних призів для переможців конкурсу (нагорода за І місце – електронна книга, за ІІ місце – портативний зарядний пристрій, за ІІІ місце – флешка обʼємом 128 ГБ). Окрім того, кожен учасник отримав диплом і книгу польською та українською мовою “За хлібом” Генріка Сенкевича.

Щиро вітаємо переможців і дякуємо всім конкурсантам за участь.
До зустрічі на наших майбутніх спільних проєктах!