Зустріч з роботодавцями
28.12.2020

Зустріч з роботодавцями

 Усі ми знаємо, як гостро наразі стоїть питання працевлаштування. Студенти вступають до університетів з упевненістю, що потім матимуть класну професію й роботу у майбутньому. Але як молодому фахівцю знайти себе, виокремитися серед інших кандидатів та банально знайти вакансію у світі, де, на перший погляд, усі чарунки вже зайняті.

 Саме задля того, аби допомогти студентам віднайти «своє місце під сонцем», на кафедрі історії української літератури Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна було організовано онлайн-зустріч щодо працевлаштування студента-філолога.

  •  Саме ця зустріч дала усвідомлення того, як багато можливостей є у випускника філологічного факультету. Доповідачі не лише розповіли про свою професійну діяльність, а й поділилися особистим досвідом й думками про те, як людина може 

«акліматизуватися» до вимог сучасного світу. Наголошено було й на особливостях працевлаштування у часи пандемії, коли багато можливостей стали для нас недосяжними.

 Окрім звичних для всіх професій вчителя у школі або викладача в університеті, доповідачі розповіли про такі професії, як SMM та SEO- спеціаліст, таргетолог, сторізмейкер, копірайтер, рерайтер. Наразі фахівці слова потрібні не менше, аніж адвокати чи юристи, бо писати влучно й правильно може не кожен. Не письмом одним, а й голосом випускник філологічного факультету може заробляти на життя. Багатьох присутніх приємно вразило те, що філолог може озвучувати фільми або створювати дописи для блогерів та блогерок. Учасники онлайн-зустрічі мали можливість дізнатися про актуальні вакансії та різноманітні курси, лекції й сайти, на яких можна вдосконалити свої навички. Корисними виявилися не лише практичні професійні поради, але й життєві, загальнолюдські настанови. Навчатися впродовж життя, чітко та послідовно викладати свої думки, бути креативним, не боятися критики, робити те, що вмієш якнайкраще, розвивати емоційний інтелект, вміти бути частиною команди – усе це допоможе будь-кому дійти до своєї мети, й саме на цьому наголошували доповідачі онлайн-зустрічі.

 Усі, хто з певних причин не змогли відвідати цей захід, мають обов’язково відвідати його наступного року!

Наталя Мірошниченко, студентка