«ФІЛОЛОГИ ПІД ЧАС ВІЙНИ»
20.04.2023
«ФІЛОЛОГИ ПІД ЧАС ВІЙНИ»
У межах університетського тижня кар’єри 19.04.2023 відбулась онлайн зустріч студентів філологічного факультету з випускниками різних років.
 
Сьогодні ми зустрілися з Оксаною Прохватіловою, Анастасією Трубінковою, Дар’єю Шумовською, Людмилою Таболіною, Олександрою Ломакою, Євгенією Ковкіною, Анною Пилипчук, Юлією Охріменко, Артемом Бичихіним, Наталією Дерев’янченко, Олександрою Литовською, Тетяною Некрашевич, Наталією Проскуріною.  Наші гості розповіли про свій професійний шлях, досягнення та пошуки, висловилися щодо переваг і недоліків освітньо-професійних програм «Українська мова і література», «Польська мова і література та українська мова» та «Класичні мови і літератури та англійська мова (денна форма)».
Війна внесла корективи в життя кожного громадянина України, зокрема і філологів. Але стійкість, життєва мудрість і фаховість наших магістрів допомогли їм професійно реалізовуватися й у такі нелегкі часи сьогодення.
 
Випускники відзначили, що головними перевагами класичного навчання є системність, академічність та формування навички до саморозвитку. Разом із тим їм бракувало програм із обміну навчання, практичних занять, а також профорієнтаційних заходів. Більшість звернули увагу на доконечну необхідність у сучасному світі знання англійської мови, обсягу викладання якої в університеті їм бракувало, що могло би бути компенсовано за рахунок міжфакультетських дисциплін на ІІ-ІІІ курсах.
 
І головна порада, яку почули наші студенти: «Шукайте не роботу, а покликання!», бо філологія — це завжди любов!